2007. november 10., szombat

2007.11.10 - US earnings calendar - Hogyan választom ki a potenciális gappereket?

Az earning időszak különlegesen alkalmas a gap open strategy finomítására.

Hogyan választom ki a potenciális gappereket?

Alapjául a YAHOO USA earnings Calendar oldala szolgál, amely hozza a NYSE és a NASDAQ aktuális eredmény-jelentéseit.
A 3 betűs papírok a NYSE, a több betűsök döntően a NASDAQ papírjai.
A papírok neve mellett szerepel, hogy MIKOR jelentik be az eredményt: Before Market Open (piac nyitás előtt, After Market Close (piac zárás után) illetve Time Not Supplied (avagy halvány lila sejtelme sincs a YAHOO-nak, hogy mikor).
A gap open strategy megjátszása szempontjából az ELŐZŐ nap AFTER MARKET CLOSE és a MAI NAP BEFORE MARKET OPEN jelentései játszanak szerepet (a tegnapi zárás utáni ill. a mai nyitás előtti earningekre ugorHAT a részvény árfolyama.
A Time Not Supplied megjelölésű részvények a legnyűgösebbek, mert ezeknél egyenként meg kell nézni, hogy abban az esetben, ha mégis ismert lenne a bejelentés időpontja - ez a részvény kódjára kattintva, az ottani folyamatos hírekből kiderülhet - akkor MIKOR történt meg. Amennyiben már az előző nap kereskedés közben, akkor érdektelen, mert a piac már lereagálta a hírt.
Mivel más lehetőség nem áll rendelkezésemre, kijegyzetelem magamnak tehát a tegnapi zárás után, ill. ma nyitás előtt jelentős részvényeket és megnézem a Time Not Supplied részvényeknél, hogy mikor jelentenek.
Ezeket a részvényeket felviszem a Qcharts watchlist táblájába és előválogatást végzek (törlöm a feltételeknek nem megfelelő kódokat). Adott esetben ez meglehetősen strapás, mert 200 körüli részvénykód rögzítését is jelentheti.

Ezek kritériumai:

1, 20 dollár feletti ár. Viszonylag magas az ár, mert az earningek esetében opciókra vadászom. Earningen kívül NASDAQ részvények, biotech részvények, hirtelen jó hírek esetében az ár lehet sokkal kevebb is, 4-5 dollár a minimum.

2, 300.000 darab feletti forgalom

Ezeket a feltételeket akkor is lehet alkalmazni, ha a pre-market még nincs nyitva.

3, Ha kinyit a pre-market, abból már lehet látni, hogy a részvény kb. hol fog nyitni. A részvény akkor jó a gap tradingre, ha legalább 3 hónapos maximumán-minimumán van, de a legelőnyösebb természetesen az éves maximum-minimum. Óvakodok azoktól a részvényektől, amelyek túl nagy +/- gapp-el nyitna, az ilyenek hajlamosak a gap irányával ellentétesen mozogni, ami nem mindig baj, mert a visszapattanás is érdekes lehet.

4, Nyitáskor a legnagyobb kezdő forgalmú, lehetőleg legnagyobb (de nem túl nagy) gap-el nyitó részvényeket figyelem.

Ezek közül jó eséllyel lesznek olyanok, amelyek a gap irányát a nap többi részében is tovább folytatják és az első 5 perc maximumát meghaladva tovább emelkednek/süllyednek...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Árpi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.