2007. április 6., péntek

2007.04.06

Market closed - Good Friday

Az adatok a QCHARTS-on jönnek (megvette őket nemrég az Esignal). Rugalmas, jó szoftver, csak néha túlterhelt. Ennek javulását ígéri az Esignal, az új tulaj, de míg most korlátlan számú symbol jeleníthető meg (és ezzel terheli túl a szervereket), addig a jövőben ezt 200-ra ill. drágább előfizetésért 500 symbol-ra korlátozzák. Ez még mindig elegendő.

Hatalmas előnye a QCHARTS-nak, hogy évekre visszamenőleg INTRADAY adatokat lehet benne megnézni, míg a jelenlegi tulajdonos, az Esignal rendszere csak pár hónapra visszamenőleg tudja ugyanezt. A QCHARTS eme jó tulajdonságát átvéve igyekszik az Esignal stabilabbá tenni a rendszert, véleményük szerint ez eltart még pár hónapig és a QCHARTS 6-os verziójával fog beindulni.

Így néz ki:

trading software

Jobboldalt felül a kiválasztott részvény 5 perces chartja van. A részvény kiválasztása bármelyik táblázatban a szimbólumra való kattintással történik. A kurzor mozgatásával egy "crosshair" mozog, amely a fekete négyszögben mutatja az időt valamint a részvény ár és forgalmi adatait. Az ábrázolások közül a gyertyát (candle) tartom a legjobbnak.
A chartot balra-jobbra görgetve megtekinthetők a historikus adatok.
Az időintervallum (1 perc, 5 perc, napi, heti, havi) váltásával (fenti menüsoron: Interval) változik a felbontás.

Jobb alsó sarokban a kiválasztott részvény "Times&Sales" (kötéslista) ablaka található.

A QCHARTS tartalmaz úgynevezett "hot list"-eket, amelyek a bizonyos kritérium szerint scannelik állandóan a kiválasztott piacot. Bal oldalon fennt a NYSE Percentage Losers hot listje
van, amely automatikusan frissül. Fontos adat benne a 65-day-avg-volume (a 65 napos átlagforgalom), amely jó, ha 150.000 darab felett van, de megnyugtatóbb a félmilliós határ... Alatta is érdekes lehet egy részvény, de annak az adott napon sokmilliós forgalmat kell produkálnia.

Bal oldalon lennt egy "watchlist" található, amelyre én viszek fel megfigyelendő, érdekes részvényeket...

A munkaterület tovább bővíthető, lejjebb ezek találhatók, újabb hot listek és egy napi felbontású chart...


online bróker

Nincsenek megjegyzések: